Sardana de lluïment i de punts lliures


Danses tradicionals


Balls de bastons
El nom de Colla Estol-Espígol va lligat indiscutiblement al món de la sardana. És una colla de sardanes de competició, que participa en diferents campionats arreu de Catalunya. Però a part d’anar a concursos també realitza tot tipus d’exhibicions: en festes majors, trobades, bodes, celebracions d’empresa,... qualsevol excusa és bona. Els joves participen en més de 30 ballades al llarg de l’any, cosa que fa que sigui una colla molt coneguda arreu.

Dins les sardanes existeix l’espectacular modalitat dels Punts Lliures, on la Colla Estol-Espígol és campiona de Lleida, i una de les millors de Catalunya. Consisteix a ballar la sardana amb la mateixa música, però inventant-se els passos. Tant es poden fer salts, com moviments de braços, com girs, etc. Realment, un espectacle estètic molt aplaudit allí on l’ofereixen.

És per tot això que la Colla Sardanista Estol-Espígol és una colla molt completa, ja que tant competeix al màxim nivell, com ofereix exhibicions allà on els demanen. 
 
Grup Sardanista Estol | Colla Sardanista Estol-Espígol
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest lloc web, excepte que es disposi d'autorització expressa del Grup Sardanista Estol.