Grcies per visitar sardalleida.cat
Comarques de Lleida, 18 de setembre de 2018
 
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
El + vist

Les + vistes
Les + comentades
Detall de notícia
Intens cap de setmana dels concursos de colles sardanistes en la territorial de Lleida


Font imatge: Josep Blasi
COMUNICACIÓ | Publicada el 12/09/2018
Vilanova de Bellpuig el dissabte 8 i Tàrrega el diumenge 9 de setembre van ser els escenaris de dos concursos del Campionat de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes en aquesta edició 2018.

En el concurs de Vilanova de Bellpuig que es va disputar a 2/4 de 7 de la tarda en la Plaça de Catalunya de la Vila i van participar un total d’11 colles sardanistes en les diferents categories i de Santa maria de les Franqueses fora de concurs.

En categoria gran s’endú el campionat la colla Dolç Infern de Lleida, seguida de la colla Estol-Espígol d’Agramunt. La tercera plaça va ser per la colla Verge del Miracle de Balaguer, seguida de Font de Valldans de Ponts i Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig empatades a punts. Tancaren la classificació Flor del Segrià d’Alguaire i Somnis del Pla de Mollerussa.

En infantils la primera posició va ser per Escarlata de Lleida seguida de Demà jovencells de Cervera i Saltirons de Vilanova de Bellpuig. En Alevins tan sols hi va participar la colla Petits Dimoniets de Lleida. En aquest concurs no hi va participar cap colla en categoria Juvenil

En la modalitat de Punts Lliur
La colla sardanista Dolç Infern continua al capdavant de la classificació de categoria Grans
es la Colla Dolç Infern també s’imposà a l’Estol Espígol d’Agramunt en el grup A i Dimoniets continua sumant punts en la seva categoria perquè no va tenir cap colla contrincant en aquest concurs.

La sardana revessa, en aquest cas d’en Francesc Juanola, va ser resolta únicament per la colla Dolç Infern i altres colles van encertar els curts o llargs del tiratge.

Un total de 16 colles sardanistes van participar en el concurs de Tàrrega en les diferents categories i fora de concurs. En categoria Gran el primer lloc va ser per la colla Estol-Espígol d’Agramunt, seguits per Xalem de Bellvís i de Verge del Miracle de Balaguer. Les seguiren en la classificació; Flor del Segrià d’Alguaire, Font de Valldans de Ponts, Ferma de Ponent d’Arreu de Ponent i Somnis del Pla de Mollerussa. Dolç Infern de Lleida no va ser present en el concurs de Tàrrega perquè participava en el Campionat de Catalunya el mateix dia que se celebrava en Lloret de Mar.

En Juvenils, la colla Guspira de Lleida, s’imposà a Estelats d’Agramunt. Les Colles Escarlata de Lleida, Esbarzer d’Agramunt i Demà Jovencells de Cervera configuraren per aquest ordre el pòdium en categoria Infantil. I els més petits van ser representats per la colla Petits Dimoniets de Lleida.

Estol-Espígol aconseguir el primer lloc del grup A en la modalitat de sardana de Punts lliures, seguida de Somnis del Pla de Mollerussa i Guspira de Lleida. En el grup B el triomf va ser per la Colla Escarlata seguida dels Petits Dimoniets ambdues de Lleida.

La sardana revessa es va entravessar a la majoria de colles. Així la sardana “Número 160” de Manel Saderrra no va ser resolta per cap de les colles participants i tan sols van encertar el tiratge de curts i o el de llargs cinc de les colles participants.

Les colles del Grup Sardanista Balàfia i l’Escola Sardanista de Torres de Segre hi van participar fora de Concurs. El concurs de Tàrrega va retre un homenatge a la malauradament recent desapareguda sardanista Núria Santiveri.

Les pròximes cites del Campionat de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes tindran lloc el pròxim diumenge 23 de setembre a 2/4 de 12 del migdia en la Plaça Major de Cervera amb la Cobla Tàrrega i el diumenge 7 d’octubre a les 12 del migdia a Verdú.
comments powered by Disqus
Altres notícies
Nou! Articles d'opinió
Colla Dansaires del Pi d’Alpicat
Per Josep M. Roig
27 d'agost, 2018

"El curs culmina amb una ballada de sardanes"
 
Teoria de la sardana aplicada.
Per Dolors Torra
20 d'agost, 2018

"a solució comença i acaba, sense cap mena de dubte, en la voluntat multilateral de trobar-la"
 
QUINTET DE COBLA
Per Òscar Barqué Farrús
03 d'agost, 2018

"Interpretar obres i sardanes donant un timbre i perspectiva sonora diferent."
 
 
Agenda
Aplec de la Sardana de Lleida

22 de setembre, 2018 | 17.30 h
Plaça Sant Joan
Lleida
 
Concurs de Colles Sardanistes de Cervera

23 de setembre, 2018 | 11:30
Plaça Major
Cervera
 
Ballada de sardanes a Almacelles

24 de setembre, 2018 | 12.15 h
Plaça de la Vila
Almacelles
 
Concurs de Colles Sardanistes de Verdú

06 d'octubre, 2018 | 19.00 h
Plaça Major
Verdú
 
Aplec de la Sardana de Vilanova de Bellpuig

07 d'octubre, 2018 | 18:00 i 23:00
Pavelló Poliesportiu
Vilanova de Bellpuig
 
Concurs Individual de Sardana Revessa

14 d'octubre, 2018 | 11.00 h
Sala d'Actes del Centre Cultural
Mollerussa
 
Concurs de Colles Sardanistes a Bellvís

28 d'octubre, 2018 | 12.00 h
Plaça Verge de Les Sogues
Bellvís
 
 
 
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Institut d'Estudis Ilerdencs
Diputaci de Lleida
Obra Social La Caixa
Federaci Sardanista de les Comarques de Lleida
Avinguda del Canal, s/n. 25230 Mollerussa
Telfon: 973 711 975
e-mail: federacio@sardalleida.cat

Apycom jQuery Menus