Grcies per visitar sardalleida.cat
Comarques de Lleida, 18 de setembre de 2018
 
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
El + vist

Les + vistes
Les + comentades
Detall de notícia
Aplecs, concerts i ballades de sardanes omplen l’agenda sardanista els mesos d’estiu

COMUNICACIÓ | Publicada el 27/06/2018
Els mesos de juliol i agost concentren, en la demarcació de Lleida, una bona part de les activitats de l’agenda sardanista. Ballades, aplecs i concerts omplen de música i dansaires les places i carres de les viles.

L’agenda dels aplecs arranca el dissabte 30 de juny amb el 28è Aplec de la Sardana d’Agramunt organitzat per l’Agrupació Sardanista Barretina. L’aplec s’iniciarà a les 8 del vespre en la Plaça del Mercadal amb les cobles Vents de Riella, en la programació de tarda i la Bellpuig Cobla a la nit. L’organització ofereix servei d’entrepans per a tots els assistents. En cas de mal temps l’aplec es traslladarà al Pavelló Firal.

El diumenge 1 de juliol, Juneda celebrarà en el Parc de l’Alegria, a partir de les 7 de la tarda, el seu 38è Aplec de la Sardana amb les cobles Jovenívola d’Agramunt i la Bellpuig Cobla. L’Agrupació Sardanista de Juneda és l’entitat organitzadora de l’Aplec i que arriba aquest 2018 als 75 anys de la seva fundació.

Li prendrà el relleu el 24è Aplec de la Sardana de Rosselló el dissabte 7 de juliol a partir de 2/4 de 9 del vespre amb la Jovenívola d’Agramunt.

El dissabte 14 de juliol, Torregrossa organitza el 24è Aplec de la sardana de la vila a partir de les 8 del vespre a la pista poliesportiva descoberta amb la cobla Jovenívola d’Agramunt. Bellvís arriba, aquest any 2018, a l’edició numero 29 del seu aplec. Serà el dissabte 21 de juliol a les 8 del vespre a la Plaça Catalunya de la població.

Arbeca tanca l’agenda dels aplecs del mes de juliol amb la celebració del 27è aplec de la sardana el dissabte 28 en la Plaça del Toll a partir de 2/4 de 9 del vespre amb la cobla Jovenívola d’Agramunt.

La capital de les Garrigues enceta l’agost amb 26è aplec de la Sardana de les Borges Blanques el dissabte dia 4 i a 2/4 de 8 de la tarda a la Plaça del Terrall amb les cobles Contemporània i Bellpuig Cobla. El mateix dissabte 4 d’agost la vila d’Organyà ha programat el seu 22è Aplec de la sardana. Serà a les 7 de la tarda en la Plaça Major de la Vila amb la cobla La Principal de Berga.

Bell-lloc tanca
Un total de nou aplecs estan programats des del dissabte 30 de juny fins a l’11 d’agost
l’agenda dels aplecs del mes d’agost amb l’organització del 29è Aplec de la Sardana el dissabte 11 i que tindrà lloc a les 9 del vespre en el Parc Municipal de la població amb la cobla Jovenívola d’Agramunt en la part musical.

Nova edició de Sardanes a la Fresca al Segrià.

Organitzada per l'Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, aquest estiu 2018 arriba una nova edició de les Sardanes a la Fresca en diferents poblacions de la comarca del Segrià.

Aquesta setzena edició tindrà lloc durant les nits dels divendres dels mesos de juliol i agost a 8 municipis de la comarca: Torrefarrera, Artesa de Lleida, Alguaire, Aspa, Alcarràs, Alfés, Puigverd de Lleida i Torres de Segre

Amb aquesta iniciativa, el Consell Comarcal del Segrià, és marca com a objectiu fomentar la dansa popular catalana pel nostre territori i dinamitzar totes les agrupacions sardanistes de la comarca. En aquesta edició s’ha confirmat la participació de 10 colles sardanistes en les diferents ballades, les quals contribueixen a la difusió i la participació que, segon estimacions del consell, es preveu que sigui de més de 350 persones per ballada.

Les associacions sardanistes participants en el cicle són; els Amics de la Sardana d'Alguaire, Amics de la Sardana d'Almacelles, Agrupació Sardanista d'Artesa de Lleida, Grup Sardanista Balàfia, Agrupació Sardanista Germanor de Torrefarrera, Agrupació Sardanista Puigverd de Lleida, Grup Sardanista 27 d'Abril, Escola de Sardanes Torres de Segre, Associació 50 i més d'Alcarràs i l’Agrupació Ixcumané de Lleida.

Les cobles que participaran en les diferents ballades són: Cobla Vents de Riella d'Agramunt, Cobla Lo Castell de Bellpuig, Cobla de Tàrrega i Cobla Municipal de Lleida.

El calendari de les ballades és: Torrefarrera 6 de Juliol; Artesa de Lleida 13 de juliol; Alguaire, 20 de juliol; Aspa, 27 de juliol; Alcarràs, 3 d’agost; Alfés, 10 d’Agost; Puigverd de Lleida, 17 d’agost i Torres de Segre, 24 d’agost.

Altres activitats

L’Agrupació Sardanista de Mollerussa repeteix un any més la fórmula de les ballades itinerants en el mes de juliol. Així, el dijous 5, les ballades d’estiu s’inicien en el Passeig de la Sardana, el següent, el dijous 12, es desenvoluparà en la Plaça dels Països Catalans i seguidament, el dijous 19 de juliol, la ballada tindrà lloc en el Pati de l’Escola de Música. L’últim dijous del mes de juliol no hi haurà ballada, ja que l’endemà, el divendres 27, està programat el concert de música per a cobla.

Les ballades es reprendran el dijous 2 d’agost en el carrer Ciutat de Lleida, amb servei de bar a càrrec de l’Amistat, i es repetiran en el mateix indret els dijous 9, 16, 23 i 30 del mes d’agost. Totes les ballades s’iniciaran a 2/4 de 10 de la nit i seran en so digital.

El tradicional concert de Música per a Cobla, que arriba a la seva dissetena edició, tindrà lloc el divendres 27 de juliol a les 10 de la nit en els Jardins de la Casa Canal de Mollerussa.

La Reus Jove, formació musical que ha actuat en diverses ocasions a Mollerussa, ens presentarà el concert que han estrenat aquest any: El príncep de la tenora; Ricard Viladesau, centenari del seu naixement (1918 – 2018)

Amb aquest concert, l’Agrupació Sardanista de Mollerussa se suma als actes de celebració, que tenen lloc arreu del país, per commemorar el centenari del naixement del gran músic i compositor al qual, l’il·lustre Pau Casals va anomenar El Príncep de la tenora.

Els Amics de la sardana d’Almacelles organitzen ballades de sardanes combinades amb curset d’iniciació els dijous del 28 de juny al 2 d’agost a les 10 de la nit a la Plaça Fortuny. El dijous 26 de juliol la ballada de sardanes comptarà amb la cobla Lo Castell i clouran el curs de sardanes per a infants que s’han desenvolupat des del dia 3 al 26 els dimarts i dijous del mes de juliol.

Bellpuig celebra la diada dels oci sardanista el pròxim dissabte 7 de juliol a les 8 del vespre en el Parc del Convent amb la Bellpuig Cobla i Borges Blanques organitza una ballada de sardanes el diumenge 8 de juliol en la Placeta del Terrall a les vuit del vespre amb la Cobla Vents de Riella.
comments powered by Disqus
Altres notícies
Nou! Articles d'opinió
Colla Dansaires del Pi d’Alpicat
Per Josep M. Roig
27 d'agost, 2018

"El curs culmina amb una ballada de sardanes"
 
Teoria de la sardana aplicada.
Per Dolors Torra
20 d'agost, 2018

"a solució comença i acaba, sense cap mena de dubte, en la voluntat multilateral de trobar-la"
 
QUINTET DE COBLA
Per Òscar Barqué Farrús
03 d'agost, 2018

"Interpretar obres i sardanes donant un timbre i perspectiva sonora diferent."
 
 
Agenda
Aplec de la Sardana de Lleida

22 de setembre, 2018 | 17.30 h
Plaça Sant Joan
Lleida
 
Concurs de Colles Sardanistes de Cervera

23 de setembre, 2018 | 11:30
Plaça Major
Cervera
 
Ballada de sardanes a Almacelles

24 de setembre, 2018 | 12.15 h
Plaça de la Vila
Almacelles
 
Concurs de Colles Sardanistes de Verdú

06 d'octubre, 2018 | 19.00 h
Plaça Major
Verdú
 
Aplec de la Sardana de Vilanova de Bellpuig

07 d'octubre, 2018 | 18:00 i 23:00
Pavelló Poliesportiu
Vilanova de Bellpuig
 
Concurs Individual de Sardana Revessa

14 d'octubre, 2018 | 11.00 h
Sala d'Actes del Centre Cultural
Mollerussa
 
Concurs de Colles Sardanistes a Bellvís

28 d'octubre, 2018 | 12.00 h
Plaça Verge de Les Sogues
Bellvís
 
 
 
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Institut d'Estudis Ilerdencs
Diputaci de Lleida
Obra Social La Caixa
Federaci Sardanista de les Comarques de Lleida
Avinguda del Canal, s/n. 25230 Mollerussa
Telfon: 973 711 975
e-mail: federacio@sardalleida.cat

Apycom jQuery Menus