Grcies per visitar sardalleida.cat
Comarques de Lleida, 21 de maig de 2018
 
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
El + vist

Les + vistes
Les + comentades
Detall de notícia
Pilarín Bayés i la família Saladriges, premis Rotllana i Sardalleida

COMUNICACIÓ | Publicada el 23/11/2017
Alguaire va superar amb nota la seva primera experiència com a seu de la Nit de la Sardana, aquest dissabte, una jornada en què el sardanisme lleidatà reuneix totes les seves cares i sobretot, s'aprofita reconèixer la tasca de personalitats i entitats per a la difusió i el coneixement de la dansa catalana. Aquest 2017, els premis de la Nit de la Sardana van recaure a la il·lustradora Pilarín Bayés, que va recollir el premi Rotllanta, i a la família Saladrigues, que va recollir el premi Sardalleida.

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida va premiar Bayés per ser una persona compromesa amb el país i demostrar-ho en la seva obra, donant traç i colors, per exemle, a la sardana amb obres com 'Petita història d'un sardanista'. En recollir el guardó, Bayés es va mostrar molt agraïda pel reconeixement i va regalar a la Federació tres dibuixos, dos que els portava preparats i un que va traçar llavors mateix.
El premi Sardalleida, que premia la tasca feta des de la demarcació, va recaure a la família Saladrigues, de Bellpuig, per la seva gran contribució al al món sardanista com a nissaga de músics vinculats, en part a la Bellpuig Cobla i la se
La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida reconeix la tasca a Marc Rovira, fins ara al capdavant de la comunicació
va contribució també, a través de la impremta pròpia, a la difusió de les activitats culturals i sardanistes de la zona.

A aquests dos premis, la Nit de la Sardana d'enguany se li ha de sumar el guardó que l'entitat va atorgar a Marc Rovira, responsable de la comunicació de l'entitat els darrers sis anys i que ara passarà a ocupar Joaquim Fabrés. Rovira va agrair el detall de l'organització i va agrair el suport de tots els membres de la Federació.

Trofeus, sorpreses i activitats

La Nit de la Sardana va començar amb 'Tocats per la Sardana', una representació teatral preparada pels nens i nenes que fan el taller de teatre a la població, amb el guió i direcció de 'Lo tReatro d'Alguaire'. Després, tote s les colles que han participat al 43è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, va recollir els trofeus de la temporada.

El sopar va congregar unes 300 persones, que van poder presenciar el lliuramnet també, del premi 'Sarda Què', el concurs de preguntes que han engegat la federació per dinamitzar els concursos de colles sardanistes. Encetat a Vilanova de Bellpuig al mes de setembre, el concurs ha constat de 9 proves i hi han participat fins a 137 persones. Laia Bonjoch, del Grup Sardanista Montserrat de Lleida, n'ha resultat la guanyadora havent respost correctament 25 de les 27 preguntes.
Durant la vetllada també es va dur a terme el cocurs de fotografia a través d'Instagram, que es va endur Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles Sardanistes, i es va animar a les diferents colles a participar al 'Rosco Sardanista', una prova similar al popular programa de televisió 'Pasapalabra'. Fins a 40 colles s'hi van embrancar i 4 van resultar guanyadores, en empatar, i es van emportar cadascuna, una ampolla de cava.

Jornada reivindicativa

El context polític tampoc no va passar desapercebut durant la Nit de la Sardana, i es va fer evident en molts dels discursos que es va pronunciar. L'alcalde d'Alguaire, Anton Perea, el president de la Confederació sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, el president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i la presidenta de l'Agrupació Sardanista Amics de la Sardana d'Alguaire, Ester Llovera, van coincidir en fer una defensa de les institucions pròpies de Catalunya i demanar la llibertat pels presos polítics.
comments powered by Disqus
Altres notícies
Nou! Articles d'opinió
Somnis del Pla
Per Dolors Torra
23 d'abril, 2018

"Tenim la pretensió de compartir i aprendre de les colles veteranes en la competició, i si pot ser, quedar en bon lloc, per què no?"
 
De Figueres a Montblanc
Per Víctor Sallés
05 de març, 2018

"L’objectiu de Capital de la Sardana és el d’impulsar i difondre la nostra dansa"
 
Un suma un
Per Víctor Rodríguez
12 de febrer, 2018

"Aconseguirem nous sardanistes si nosaltres mateixos ens hi comprometem "
 
 
Agenda
Aplec de la Sardana a Mollerussa

26 de maig, 2018 | 18:30 i 22:30
Parc Municipal
Mollerussa
 
Concurs de Sardanes a Agramunt

26 de maig, 2018 | 20:00
Cerrer Ensenyament
Agramunt
 
Aplec de la Sardana d'Almacelles

02 de juny, 2018 | 18:00 i 23:00
Rambla Generalitat - Sala Polivalent
Almacelles
 
Concurs de Sardanes a Ivars d'Urgell

03 de juny, 2018 | 12.00 h
Plaça Doctor Segarra
Ivars d'Urgell
 
Ballada de sardanes a Lleida

03 de juny, 2018 | 19.30h
Pl. Estació
Lleida
 
Aplec de la Sardana d'Andorra la Vella

09 de juny, 2018 | 17:30 i 22:15
Plaça del Poble
Andorra la Vella
 
Ballada-Cloenda del curs de sardanes

09 de juny, 2018 | 19.30 h
Centre Cívic Balafia
Lleida
 
 
 
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Institut d'Estudis Ilerdencs
Diputaci de Lleida
Obra Social La Caixa
Federaci Sardanista de les Comarques de Lleida
Avinguda del Canal, s/n. 25230 Mollerussa
Telfon: 973 711 975
e-mail: federacio@sardalleida.cat

Apycom jQuery Menus