Grcies per visitar sardalleida.cat
Comarques de Lleida, 25 d'abril de 2018
 
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
  • sardalleida.cat
El + vist

Les + vistes
Les + comentades
Detall de notícia
La 'Casa de la Sardana' ja és una realitat


Font imatge: CSC
COMUNICACIÓ | Publicada el 23/06/2017
La sardana ja té casa pròpia. La 'casa de la sardana', situada al carrer pou de la Figuera de Barcelona, és un local que serveix per unificar les seus de totes les entitats sadanistes de caire nacional, territorial i municpial. Així, s'hi ubicaran la Confederació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, l’Obra del Ballet Popular, la Fundació Universal de la Sardana, la Unió d’Aplecs de Catalunya i l’Associació de Cobles de Catalunya que avui dia està en procés de constitució. També serà la seu d’entitats de caire territorial com la Federació Sardanista de les Comarques Barcelonines (també en procés de formació), la Comissió d’Aplecs de les Comarques Barcelonines i les Colles Sardanistes de les Comarques Barcelonines, i d'entitats sardanistes municipals: l’Agrupació Cultual Folklòrica Barcelona, el Foment de la Sardana de Barcelona, la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona, les Colles Sardanistes de Barcelona Ciutat i l’Obra Sardanista Violetes del Bosc.

La inauguració oficial d'aquesta 'Casa de la Sardana' va ser divendres passat i va aplegar divereses personalitats del món cultura. El conseller de Cultura, Santi Vila, va destacar que ''si volem ser un país inquiet i creatiu, hem de ser fidels a la tradició i les arrels profundes''. Per Vila, un dels valors afegits de la sardana és la seva capacitat d'integrar qualsevol ciutadà.

Camí de la UNESCO
Aquesta obertura ha estat l'excusa perfecta per explicar que la Confederació Sardanista de Catalunya ha iniciat el procés perquè la sardana sigui inscrita per la UNESCO a la Llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat i per això, preveu engegar properament una campanya de finançament popular per recaptar fons per poder afrontar algunes de les despeses que suposa desenvolupar el projecte. També s'ha creat un logotip específic per fomentar i impulsar la candidatura per inserir-lo a qualsevol tipus de comunciació sardanista i ajudar a difondre el projecte, a més de mostrar la implicació i vinculació del món sardanista per aconseguir aquesta fita.

'Casardana'
La inauguració oficial de la 'Casa de la Sardana', a més d'una visita per les instal·lacions, va tenir, divendres passat, una mostra de jocs tradicionals, i l'exhibició de les colles de sardana esportiva de Barcelona que han estrenat la sardana 'Casardana' de Carles Santiago, amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. També s'hi va interpretar obra de Pep Ventura, ' Una mirada' que era la sardana unitària del Dia Universal de la Sardana celebrat diumenge. També es va poder llegir el discurs de Puigdemont en suport a la sardana.
comments powered by Disqus
Altres notícies
Nou! Articles d'opinió
Somnis del Pla
Per Dolors Torra
23 d'abril, 2018

"Tenim la pretensió de compartir i aprendre de les colles veteranes en la competició, i si pot ser, quedar en bon lloc, per què no?"
 
De Figueres a Montblanc
Per Víctor Sallés
05 de març, 2018

"L’objectiu de Capital de la Sardana és el d’impulsar i difondre la nostra dansa"
 
Un suma un
Per Víctor Rodríguez
12 de febrer, 2018

"Aconseguirem nous sardanistes si nosaltres mateixos ens hi comprometem "
 
 
Agenda
Ballada de sardanes a Mollerussa

27 d'abril, 2018 | 19.00
Plaça de l'Ajuntament
Mollerussa
 
Ballada de Sardanes a Torregrossa

27 d'abril, 2018 | 19.00
Sala Recreativa Municipal
Torregrossa
 
Ballada de sardanes a Lleida

27 d'abril, 2018 | 19.00 h
Pati de les Comèdies
Lleida
 
Concert a Miralcamp

29 d'abril, 2018 | 19.00h
Centre Josep M. Solé i Sabaté
Miralcamp
 
Concurs de Sardanes a Lleida

13 de maig, 2018 | 11:30
La Llotja
Lleida
 
Aplec de Sardanes a Tàrrega

13 de maig, 2018 | 12:00 i 17:00
Plaça del Carme
Tàrrega
 
Aplec de Sardanes a Mollerussa

26 de maig, 2018 | 18:30 i 22:30
Parc Municipal
Mollerussa
 
 
 
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Institut d'Estudis Ilerdencs
Diputaci de Lleida
Obra Social La Caixa
Federaci Sardanista de les Comarques de Lleida
Avinguda del Canal, s/n. 25230 Mollerussa
Telfon: 973 711 975
e-mail: federacio@sardalleida.cat

Apycom jQuery Menus